miercuri, 23 februarie 2011

Program educativ - ,,Viata, un drum mai sigur!”

Program educativ de prevenire a comportamentelor de risc
,,Viata, un drum mai sigur!”
componenta
 ,,Spune:NU, drogurilor si consumului de plante etnobotanice!"
Programul a fost initiat incepand cu luna octombrie 2010 prin activitatea:
,,Informare si sensibilizarea elevilor scolii cu privire la principalele comportamente de risc – efecte distructive”
Participanti:
- elevii de gimnaziu din Scoala nr. 108 ,,Alexandru Obregia”
- cadre didactice;
- conducerea unitatii de invatamant;
- mdicul scolii.
Locul desfasurarii activitatii
- Cabinetul de consiliere educationala

Calendraul activitatilor programului
desfasurate in cabinetul de asistenta psihopedagogica si in cadrul orelor de dirigentie la clasa:
 20-21 OCTOMBRIE - lansarea programului la nivelul scolii – componenta ,,Spune: NU, drogurilor!”, intalnire de lucru; participa directorul scolii, personal medical din scoala, cadre didactice, elevi, parinti;aplicarea chestionarului preinformare privind problematica consumului de alcool, tutun si substante interzise;
 27 octombrie – 15 februarie – derularea activitatilor proiectului de catre fiecare profesor diriginte in colaborare cu profesorul consilier din cabinetul scolii; aplicarea chestionarului postinformare privind problematica consumului de alcool, tutun si substante interzise;
 9 – 15 decembrie – intocmirea de catre profesorul consilier a unui studiu in baza chestionarelor aplicate si prezentarea studiului in cadrul consiliului profesoral;
 22 februarie – Masa rotunda in scopul evaluarii componentei ,,Spune: NU drogurilor!”
Rezultatele cercetarii
si concluziile Mesei rotunde
Chestionarul a fost aplicat unui numar de 60 de elevi din clasele V-VIII dupa informarea cu privire la riscurile consumului de alcool, tutun si droguri si dupa desfasurarea activitatilor programului.
S-a urmarit evaluarea informatiilor elevilor cu privire la riscurile consumului de substante psihotrope si gradul de constientizare a pericolului reprezentat de adoptarea comportamentelor de risc in acest sens.
Precizarile elevilor din timpul MESEI ROTUNDE organizata pe aceasta tema

     Societatea se consfrunta cu aceasta problema a consumului de drogori de foarte multa vreme, dar aceasta ramane in continuare de actualitate si interes in special dupa fenomenul ETNOBOTANICELOR. - (Claudia, VIII A)
    La scoala am fost informati desprte pericolul drogurilor. Parintii ne-au vorbit despre problema consumului de alcool si tutun. Recent, am urmarit povestea unui tanar dependent...Infiorator!!!(Andi - III B)
    Cunosc personae care fumeaza si stiu ca si tutunul este un drog pentru ca nicotina creeaza dependenta. Si alcoolicii se drogheaza intr-un fel, ptr ca dupa ce consuma mai mult timp, ei nu mai pot renunta, iar starile lor sunt asemenea cu ale celor care consuma droguri mai puternice. (Daniela VIII A)
   Cel mai cunoscut virus care se poate transmite persoanelor care isi injecteaza heroina sau alte droguri este virusul HIV/SIDA. (Neti VI A)
Perspecivele developmentale ale proiectului

Au fost realizate intr-o masura satisfacatoare obiectivele proiectului ; elevii implicati nu au fost simplii participanti la actiunile din proiect ci au realizat intalniri de lucru, dezbateri, eseuri, expozitii de colaje si desene pe temele propuse. Au fost acordate distinctii elevilor care s-au remarcat printr-o participare activa la activitatile si actiunile proiectului ,,Viata, un drum mai sigur!”componenta ,,Spune:NU, drogurilor si consumului de plante etnobotanice!”

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog