marți, 25 mai 2010

25 Mai – Ziua Internaţională a Copilului Dispărut şi Exploatat Sexual

Din anul 1983, ziua de 25 mai este dedicată copiilor dispăruţi, iar la nivel mondial sunt organizate acţiuni care au scopul de a sensibiliza opinia publică cu privire la problematica copiilor declaraţi dispăruţi în întreaga lume.
La nivel european, de Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi, pe data de 25 mai se organizează numeroase evenimente şi campanii tematice de informare şi prevenire în cele 17 ţări membre ale Federaţiei Europene pentru Copiii Dispăruţi si Exploataţi Sexual - Missing Children Europe.


Studiile realizate la nivelul Poliţiei Române pe problematica copiilor dispăruţi au evidenţiat faptul că peste 90% de copii din cei 3259, dispăruţi în perioada 15.04.2009 – 21.04.2010, au plecat voluntar de acasă sau din centrele de ocrotire. O pondere scăzută au avut-o alarmările nejustificate produse de neînţelegeri asupra programului copilului, dispariţiile nevoluntare - accidental şi dispariţiile în circumstanţe alarmante.


Potrivit UNICEF, aproape două milioane de copii sunt folosiţi în industria sexului în fiecare an. Din datele furnizate de Centrul Internaţional pentru Copiii Dispăruţi şi Abuzaţi, rezultă că în prezent, sunt peste 100.000 de site-uri pedo-pornografice în lume, iar pe Internet sunt puse mai mult de un milion de imagini cu aproape 20.000 de copii abuzaţi sexual. Şi anul trecut au fost semnalate aproape 10.000 de situaţii de abuz, neglijare sau exploatare a copilului, mai mult de jumătate fiind în mediul rural.

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog