joi, 3 iunie 2010

Drepturile copiilor - o realitate a zilelor noastre

Ma bucura sa va semnalez o noua initiativa care vizeza copilul si drepturile acestuia.
FICE Romania (Federatia Internationala a Comunitatilor Educative) - organizatie nonguvernamentala dedicata cresterii, educarii si protejarii copiilor impreuna cu Tribuna Invatamantului, a organizat astazi, 3 iunie 2010, dezbaterea cu tema ,, Drepturile copiilor - o realitate a zilelor noastre" .
Am participat la aceasta reuniune, la propunerea coordonatorului Centrului Municipiului Bucuresti de Resurse si Asistenta Educationala, Aura Stanculescu, in calitate de profesor consilier, alaturi de reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Bucuresti, DGASPC si cadre didactice din invatamantul de masa.
Subiectele propuse pentru dezbatere au fost:
  • Cadrul legislativ al asigurarii drepturilor copilului;
  • Realitatea in alb si negru;
  • O sansa pentru copiii din Romania: propuneri, solutii, perspective
Pe parcurul celor trei ore de dezbatere, participantii au semnalat problemele in a caror solutionare s-au implicat, au prezentat realitatea concreta din mediul pe care il reprezinta, au propus solutii  privind ameliorarea  situatiei copiilor defavorizati.
S-a convenit pentru a realiza harta zonelor vulnerabile si popularizarea retelei de institutii si ONG-uri implicate in protejarea drepturilor copiilor.
Personal am adus in atentia participantilor, rolul cadrului didactic in educatie pe componenta informarii beneficiarului cu privire la demersurile legale pe care parintele sau apartinatorul legal le poate avea in vedere cu scopul oferirii de grija si suport in cazul copilului provenit din diverse medii defavorizate.

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog