joi, 26 martie 2020

Cinci lucruri care te ajută să rămâi activ în aceste zile




Dragi copii,

Zilele acestea sunt printre cele mai diferite zile, despre care vă veți aminti atunci când veți crește.  Sunt zile în care oamenii mari vorbesc despre îmbolnăvirea cu un virus nou, care aduce teama de un pericol necunoscut, iar această teamă este, cu adevărat, mai greu de depășit.

 Este posibil să simțiți emoții dificile, precum frică sau stres, pentru că toate sursele noastre de informare ne reamintesc de numărul îmbolnăvirilor și de comportamentele sănătoase care ne păstrează în siguranță.

Trebuie să știi că aceste informații sunt utile pentru a-i educa pe oameni și a-i convinge să respecte regulile de igienă, să adopte un comportament precaut în societate. Auzi acum cuvinte precum carantină sau izolare, iar tu stai în casă de ceva timp.

Se pare că se evită crearea de aglomerări umane, ceea ce a dus și la închiderea școlilor pentru o perioadă.

Regulile și legile sunt foarte importante! De ele depinde sănătatea noastră!

Iată cinci lucruri care vă ajută să rămâneți activi și bine dispuși în aceste zile:

1.      Gândiți-vă la un program pentru fiecare zi.  Scrieți o listă a activităților voastre preferate. E foarte sănătos pentru minte să știe ce are de făcut, să aibă un scop.

2.      Păstrați-vă lucrurile în ordine. Organizarea biroului și a jocurilor crează mai mult spațiu și sentimentul de confort.

3.   Faceți gimnastică cel putin 20 de minute dimineața si 20 de minute după amiza.. Exercițiile fizice ne ajută să ne păstrăm starea de bine și condiția fizică.

4.      Scrieți! Citiți! Exersați! Și mintea are nevoie de antrenament. Continuați studiul! Fiți curioși și bucurați-vă de experiențe noi de învățare, chiar dacă nu sunteți la școală!

5.      Rămâneți în contact cu prietenii voștri. Astăzi, tehnologia ne oferă șansa de a fi conectați cu prietenii noștri prin mijloace moderne. Este simplu să vă împărtățiți jocuri, idei, emoții. Rămâneți optimiști!
Nu este ușor să petreceți atât de mult timp în casă, dar continuați să fiți extraordinari!

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog