luni, 28 decembrie 2015

Puterea terapeutică a naturii

“Accesul la natura poate contribui in mod semnificativ la capitalul nostru mental si la bunastarea noastra.” Matthew Silverstone

     Astăzi sunt necesare studii și cercetări care să ne dovedească și să ne convingă despre puterea terapeutică a naturii și asta pentru că fenomenul îndepărtarii omului de lumea naturală își face simțite efectele. Studiile au arătat o ameliorare psihologica și fiziologică semnificativă a sanătății oamenilor, atunci cand s-au aflat în preajma plantelor și copacilor. Este binecunoscută și terapia cu animale, culori și sunete din natură.


     Iată că, ceea ce altădată era firesc - o viață în comuniune cu natura - , astăzi devine o recomandare terapeutică. Cum ne putem conecta ușor la energia pământului, copacilor, apei, cerului și care sunt beneficiile reîntoarcerii la esența vieții:
     Imbrățișează un copac - se pare că tiparele vibraționale ale copacilor sunt diferite de ale omului, iar acest gest, de o simplitate minunată, are efecte precum: liniștire, calmare, imbunătățirea creativității, sentimente de iubire necondiționată, de siguranță.
    Meditează în mijlocul naturii - respiră, ascultă sunetele din jurul tău și lasă-ți mintea să se limpezească asemeni apei unui lac de munte. Te vei simți eliberat de tensiune; suntele naturii îți vor stimula activitatea cerebrală, iar pe fondul liniștii interioare vei accesa surse autentice de inspirație. Meditația în natură nu trebuie privită ca o fugă de viața cotidiană, ci ca o recuperare a energiei minții și a corpului, ca o activitate care să te ajute să fii mai prezent în propria existență și mai conștient de propriile resurse.
     Privește cerul - atunci când cerul este senin, el este o sursă de albastru infinit, de energie, de liniște și pace. Cerul va activa în mentalul tău gânduri și idei pozitive de libertate, depășirea limitelor, autorealizare. 
      Caută să descoperi linia orizontului - într-un spțiu liber, fie la malul mării sau în mijlocul unei câmpii, această activitate simplă, de contemplare, aduce, pe lângă efectul de calmare și o dispoziție afectivă bună, sentimentul de împăcare cu sine, de acceptare.
      Eliberează un strigăt în mijlocul pădurii  - eliberarea emoțională se poate realiza mai greu sau mai ușor și în funcție de disponibilitatea noastră de a accepta diferite tehnici, dar strigătul în mijlocul naturii este departe de a fi o tehnică, este un comportament natural. În plus, pădurea nu va judeca și nu va ridiculiza manifestarea ta, ajutându-te doar să te eliberezi de tensiune și redându-ți calmul.

    

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog