joi, 14 mai 2015

Zece pași pe drumul unei realități pozitive - ești creatorul propriei realități și, doar prin asumare, poți transforma totul

 Poate că fericirea nu este o destinație, ci o călătorie. Poate că trăind în mulțumire, iertare și iubire, fericirea vine de la sine asemeni luminii fiecărei dimineți.

     În ultimul timp a crescut interesul pentru practicile spirituale și pentru tehnicile de autoterapie. Deși terapeutul are un rol esențial în vindecarea sau în dezvoltarea personală a clienților săi, putem totuși să începem sau să continuăm procesul singuri sau doar asistați de un consilier ori un maestru spiritual.
     Zece pași în sensul conturării unei realități pozitive, benefice, nu înseamnă să țopăi printre diferite metode terapeutice sau tehnici spirituale, ci să continui o căutare firească pentru orice persoană conștientă de capacitatea sa de transformare și dezvoltare. Înseamnă răbdare, meditație, încredere, iubire și poate mult mai mult decât atât.

      
1. Autodezvăluirea - un exercițiu simplu pornind de la afirmația ,,eu sunt..."! Continuă și vei descoperi! Descoperă și te vei dezvolta!

2. Autoacceptarea - ,,te accept și te iubesc". Privește-te în oglindă! Spune-ți în liniște: ,,te accept! Te iubesc!" Fii atent la emoțiile tale. Sigur că fiecare dintre noi ne reproșăm întemeiat sau nu anumite comportamente, trăiri sau gânduri. Practică cât mai des exercițiul autoacceptării și iubirii pentru tine însuți și vei simți schimbarea de atitudine și beneficiile acesteia.

3. Iartă și cere iertare: sigur că nu este atât de simplu. Cu toate astea, vei vedea că odată ce iți manifești această intenție, vei primi ceea ce ai nevoie.

4. Uită de trecut și de grija viitorului îndepărtat: ,, las în urmă cu iubire toate câte s-au întâmplat și mulțumesc pentru prezentul ce îmi este dat. Privesc cu împăcare și încredere spre această zi. Este o zi fericită, iar eu sunt demn de iubire" 

5. Asumarea - poate cel mai greu de înțeles proces. Asumă-ți totul! Dacă ai ști cele șase numere câștigătoare de la loterie, când premiul este exact ceea ce tu ai nevoie, cred că ai scrie imediat un bilet. Nu ai cerceta foarte mult, poate ți-ar fi un pic frică, dar până la urmă, premiul mult visat ar cântări destul cât să fii motivat să joci.
Asumarea reprezintă cinci dintre cele șase numere, ultimul este încrederea că doar prin asumare vei avea armonia sufletească și materială de care ai nevoie. 
,, Înțeleg că ceea ce se întâmplă are legătură cu ceea ce simt, gândesc sau fac! Îmi pare rău dacă influentez negativ realitatea în care trăiesc. Iartă-mă! Mulțumesc pentru prilejul de ,,a fi"! Mă accept! Mă iubesc! Îmi asum!"

6. Visează! Nimeni și nimic nu trebuie să te oprească! Imaginează-ți viața ta, realitatea în care vrei să trăiești, bucură-te și mulțumește pentru ceea ce ai pentru că doar așa poți atrage abundența la care visezi. Nu uita: pentru a primi, trebuie să dăruiești cel putin la fel de mult pe cât primești. Măsura o stabilești tu! Cere și ți se va da! Am întâlnit persoane care se simt vinovate pentru că speră la bunăstare materială. Dacă acest sentiment ar dispărea și energia ar merge către ceea ce își doresc, vor putea obține mai ușor lucrurile la care speră, iar procesul ar continua. 
Dacă te temi de ceea ce ai putea avea, cum să poți dărui la rândul tău?

7. Afirmațiile pozitive - afirmă pozitiv orice intenție de vindecare sau de ameliorare a relațiilor tale.
,,am puterea și capacitatea de a fi ceea ce am nevoie să fiu; să îmi îmbunătățesc relațiile cu ceilalți. Iubesc și sunt demn de iubire!"

8. Bucură-te de ,,fericirile mărunte"! E primăvară! Ce te bucură! E dimineață! Ce te poate face fericit azi? Ești în natură. Pentru ce simți nevoia să mulțumești?

9. Ajută atunci când simți că e nevoie de tine. Să dăruiești nu înseamnă să oferi doar bani celor aflați în dificultate; înseamnă mai mult decât atât. O veche învățătură spune: dă-i unui om un pește și îi vei potoli foamea, dar dacă îl înveți să pescuiască, nu va mai fi niciodată flâmând.
Oferă iertare, afecțiune, înțelegere, ascultare, îmbrățișare. 
Avem două urechi și o singură gură, pentru a asculta de două ori mai multe decât putem vorbi - Epictet
Câtă nevoie au astăzi oamenii să fie ascultați și înțeleși?! Mai mult ca oricând. Este secolul in care stresul este resposabil pentru cele mai multe afecțiuni, tulburări sau boli. Ai grijă ca tu însuți să fii înconjurat de oameni dispuși să te asculte!

10. Vocea sinelui - se spune că doar din liniștea sufletului se naște inspirația autentică, iar din inspirație autentică se nasc adevăratele motive de mulțumire și de fericire. Dar cei mai mulți maeștri sau terapeuți sunt întrebați cum se poate atinge această stare. Oricât am vrea să primim plasa cu pește pentru a ne potoli foamea, aici, chiar noi trebuie să fim cei care cerem să învățăm tainele pescarilor care vor avea mereu ce pune pe masă, iar asta înseamnă deschidere spre noi și noi experiențe de învățare pentru că nu este o cale unică pe care mergem toți; fiecare are propriul său drum!

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog